Home   Archive by category '– 3de kleuterklas'

Category Archives: – 3de kleuterklas

3KL Strappen

Met de fiets naar school, strappen en trappen.


3KL Joepie weer naar school!

Joepie, weer naar school! We verkennen onze nieuwe klas…  Op de speelplaats zwaaien we onze armen los met krijt en zingen: “We zwaaien met links, we zwaaien met rechts, we zwaaien heen en weer!”


Poppenspel: stappen in de gang

In de luchtballon stappen wij rustig door de gang. Nellie en Cesar  leren hoe ze moeten stappen in de gang van de school. Nellie heeft niet zo goed geluisterd en loopt en valt in de gang. De juf en Cesar leren hoe het wel moet.


3KL September

Kennen jullie Nellie en Cezar? Dat zijn 2 klaspoppen, ze wonen in de derde kleuterklas en zijn al beste vrienden geworden met al de nieuwe kinderen van de klas. Ook Krokkie de krokodil woont daar, die houdt erg veel van klanken en letters!We pompten onze fietsbanden op met Krokkie en hoorden “f, f, f, …“, zo leerden we de klank f. Daarna speelden we met de
Meer lezen »


3KL Steppen en fietsen

Een laatste keer genieten van fietsen en steppen op de speelplaats. Fietsparcours volgen, stop- en vertrekspelletjes spelen. De zon maakte het extra leuk!


3KL Bijen

We leerden over de bijen. Hoe leeft een bij, waar woont ze, wat doet de bij, hoe groeit ze op, …We knutselden ook bijen en bloemen en proefden van echte honing op een toastje. Mmmm, dat was lekker!


3KL Sportdag

Kom, we gaan zwemmen, in het water, in het nat.Kom, we gaan zwemmen in het ploeterwaterbad!We gingen met de bus naar het zwembad en speelden daar spelletjes: kruipen als een krokodil door het water, een balletje voorduwen met onze neus, springen in het water, … Jippie! We hebben ons super geamuseerd samen! De sportdag was weer een succes! We speelden spelletjes met de parachute, rolden in het
Meer lezen »


3KL Jeugdboekenmaand

Tijdens de maand maart was het jeugdboekenmaand met als thema ‘helden en schurken’.We zochten enkele helden en schurken in onze lievelingsboeken. Zo werkten we rond de Gruffalo en de muis en boetseerden we met klei een held of schurk uit het boek. We speelden een zoekspel met een rad en zochten stukken van tekeningen uit het boek. We rangschikten de prenten van het verhaal ‘Held
Meer lezen »


3KL Lente

De lente is daar!En dat merkten we aan de eerste warme zonnestralen, de voorjaarsbloemen en de knoppen aan de bomen. We schilderden tulpen, blauwe druifjes, narcissen en bloesem. En daarna vouwden we allemaal een tulp om ons paasmandje nog mooier te maken.            


3KL De afvalfanfare

We deden mee aan de MOS challenge rond afval en maakten in ons thema ‘muziek’ een muziekinstrument met afval. Hiervoor gebruikten we houtafval, kroonkurken en petflesjes. Zo knutselen timmerden we rinkelstokken en schudflesjes. We stapten en zongen mee in de maat samen met het 1ste en 2de leerjaar.