Home   Archive by category '2de leerjaar'

Category Archives: 2de leerjaar

Schaatsen

Op 10 januari gingen we met de ganse lagere school schaatsen.


Sinterklaas


Beweegknap (2LJ)

In oktober stond het talent BEWEEGKNAP in de kijker. We bedachten zelf bewegingstussendoortjes en we leerden elkaar bewegingen uit de dierenyoga! Dierenyoga Het was heel rustig. Het was superdesuperdesuper leuk! We hebben het goed gedaan! Flore en Falke


Riddertoernooi (2LJ)

Op dinsdag 7 november organiseerde koning Henry de IIe een groots riddertoernooi. Iedereen van de klas deed mee! We volgden de 4 stapjes van het toernooi: 1. Opwarmen 2. Elkaar bang maken 3. Het gevecht 4. Samen een Middeleeuws biertje drinken Het was spannend en heel leuk!  


Sint-Maarten

Dit zijn nog foto’s van Sint-Maarten. Van de kleuters tijdens het zingen in de klas en de groten die hun liedje zongen in het zaaltje.  


Workshop

Dit zijn foto’s van tijdens de workshop rond de kinderen. Met de resultaten van alle workshop van de school.  


Wapens uit de Middeleeuwen (2LJ)

De wapens uit de Middeleeuwen zijn een hellebaard en een zwaard, een lans, een kruisboog en een morgenster. Staf


Concert viool en cello (2LJ)

Op 23 oktober kwam Griet ons vertellen over de viool. We leerden veel bij, luisterden naar de mooie muziek én Flore en Olivia mochten zelf een op de viool spelen! Ze deden dat allebei super goed! Op 24 oktober toonde Siebe ons zijn cello. Hij speelde samen met zijn mama enkele muziekstukjes in de klas! We vonden het prachtig!  


Speelgoed uit de Middeleeuwen (2LJ)

We hebben met speelgoed gespeeld waarmee de kinderen in de Middeleeuwen ook al speelden: we wandelden rond met stelten, we speelden met knikkers en hoepels, we bikkelden en we bliezen bellen met zeepsop! Leuk, dat speelgoed uit de Middeleeuwen!


Kinderrechtendag

Enkele indrukken van kinderrechtendag. Alle kinderen van de Luchtballon doen mee.