Home   Archive by category '3de leerjaar'

Category Archives: 3de leerjaar

3LJ Strapdag

Stappen, trappen, skaten, een eigen wieler shirt ontwerpen, … tijdens de strapdag.


3LJ Vriendenboekje maken

Onze eerste stapjes in het derde leerjaar zijn ondertussen gezet.  We leerden al getallen tot 1000 herkennen en lezen. We speelden samen met ons team een spel rond getallen tot 1000!  Leuk hoor!  We mochten ook een vriendenboekje maken.  Iedereen ontwierp zijn eigen pagina.  Die vulden we dan voor elkaar in. 


3LJ Pyjamadag

Duizenden leerlingen kunnen regelmatig of langdurig niet naar school omdat ze ziek zijn. Vaak blijven ze van thuis of in het ziekenhuis de les volgen, via Bednet, via een leerkracht of vrijwilliger aan huis of via lessen in de ziekenhuisschool.  Bednet, MNM en Ketnet vieren op vrijdag 12 maart de zesde editie van de Nationale Pyjamadag. Door mee te doen steek je zieke kinderen een hart onder
Meer lezen »


3LJ Wekkertocht

We gingen met de klas op wekkertocht.  We zochten op een stratenplan onze weg in Mechelen.  Maar… als de wekker afliep, moesten we een opdracht uit een zakje grabbelen en met de hele klas de opdracht tot een goed einde brengen. 


3LJ Herfstwandeling

Tijdens het W.O. thema over de herfst trokken we onze stapschoenen aan en gingen we naar het Vrijbroekpark.  Daar leerden we naar sporen van dieren zoeken in de natuur.  Onze speurtocht werd afgewisseld met leuke spelletjes!


3LJ Muzisch creatief

Tijdens een muzisch lesje rond het liedje ‘Back in time’ verzonnen we zelf een leuk dansje!


3LJ Propjesgevecht

Af en toe moeten we eens wat stoom aflaten en even ontspannen.  Dit doen we met bewegingstussendoortjes.  Het ‘propjesgevecht’ vinden we heel erg leuk! 


3LJ Tafeljoggen

Om onze maaltafels extra in te oefenen gaan we af en toe tafeljoggen.Dit houdt ons lichaam en onze hersenen in beweging.