Home   Archive by category '5de leerjaar'

Category Archives: 5de leerjaar

Dag van de sportclub


KIVA KICK-OFF.

S-T-O-P, stop met pesten!! Op 27 september werd het nieuwe Kiva-jaar officieel geopend. Samen met de andere Kiva-scholen vierden we feest op de Grote Markt. Met als verrassingsact… de Ketnetband!!!


Openingsviering

Foto’s van de openingsviering rond het jaarthema ‘We doen het zelf!’


Schoolfeest

De foto’s van het schoolfeest.


American games (5LJ)

Op 12 december wandelden we naar de Nekker waar we deelnamen aan de ‘American games’. Via een doorschuifsysteem konden we baseball, American football, kinn-ball,… spelen. ’s Middags leefden we ons uit in de speeltuin. Daarna trokken we naar het zwembad. Het was een plezierige pittige dag!


Verkiezingen leerlingenparlement (5LJ)

Eind september was de tijd weer aangebroken. De verkiezingen voor het leerlingenparlement vonden plaats. Er stelden zich heel wat kinderen kandidaat om te zetelen in het leerlingenparlement. Elke kandidaat heeft zijn uiterste best gedaan om stemmen voor zich te winnen. Er werden sterke speeches gevoerd, er werden affiches en vouwwerkjes gemaakt, cupcakes gebakken,… . Na het tellen van de stemmen werden de twee klasvertegenwoordigers van het 5de
Meer lezen »


Beloningen (5LJ)

Wisten jullie dat we onze stickers kunnen inruilen voor een beloning? ’s Middags in de klas eten, een spelletje spelen met een klasgenoot,… . Leonie koos voor een dagje met pantoffels zitten in de klas. De pantoffels die ze meebracht waren wel heel bijzonder, haha!


Uitstap Brussel: Mini-Europa en Planetarium (5LJ)

Op maandag 24 oktober reisden we met de trein naar Brussel. Nu we België vanbinnen en vanbuiten kennen van in het vierde leerjaar, verruimen we onze horizon weer wat verder. In de voormiddag hielden we halt bij Mini-Europa. Via het Europoly-spel ontdekten we zowel de voordelen, de deelnemende landen,… van de Euro als de belangrijke punten van de Europese Unie. Naar aanleiding van de wetenschapsweek en
Meer lezen »


Dag van de leerkracht (5LJ)

Op 5 oktober werden de juffen en meesters verwend! Dank jullie wel allemaal voor de lieve brieven, grappige geschenken,… .


Klasconcert zang (5LJ)

Na het leuke en leerrijke klasconcert van de saxofoon stond nu ‘zang’ op het programma. We werden ondergedompeld in ‘de operawereld’. Inleven in het verhaal, zingen, acteren,… hiervoor moesten we ons echt wel concentreren!