Home   Archive by category '4de leerjaar'

Category Archives: 4de leerjaar

4LJ Pyjamadag

Duizenden leerlingen kunnen regelmatig of langdurig niet naar school omdat ze ziek zijn. Vaak blijven ze van thuis of in het ziekenhuis de les volgen, via Bednet, via een leerkracht of vrijwilliger aan huis of via lessen in de ziekenhuisschool.  Bednet, MNM en Ketnet vieren op vrijdag 12 maart de zesde editie van de Nationale Pyjamadag. Door mee te doen steek je zieke kinderen een hart onder
Meer lezen »


2KL Piratenweek

Tijdens de piratenweek konden de kleuters zich verkleden als echte piraten. We hadden enkele piratenboten in onze klas waarmee we konden spelen. De laatste dag kregen we een schatkaart waarop stond waar de piraten een schatkist, speciaal voor de 2de kleuterklas, verstopt hadden.


4LJ Boekenmaand

Feest!! Is het thema van de vijftigste jeugdboekenmaand. De kinderen van het vierde leerjaar gingen aan de slag met het ‘Predikheerlijk pretpakket’. En de eerste opdracht was: maak een droom van een leeshoek in jouw klas. De vierdeklassers zijn trots op het resultaat!


4LJ Raadsel

Het raadsel van de week: Deze Amerikaanse vis maakt kunst… Keith Haring natuurlijk!!!


4LJ Kunst

Thema: Beeldende kunst


4LJ Wiskundeles

Wiskundeles: breuken vereenvoudigen


4LJ Spelling

Een les spelling in het 4de leerjaar.


4LJ Liefdesblaasbrief

Liefdesblaasbrief…ik ben verliefdop jou,maar durf het je niet te vertellenen blaasin blinkende zeepbellende letters van je naamdoor jouw open raam. gedreven door de wind, blaas ik zo hele zinnen je kamer binnen: ‘ook als er af en toe een letter openspat, blijf jij mijn allerliefste sch…’ verdikke zeg, dat is pech, mijn zeepsop is op.


4LJ Wandeldictee

We oefenen ons woordpakket met een wandel- en dobbeldictee.


4LJ Gedichtenweek

Tijdens de gedichtenweek speelden we een groot gedichtenspel, we maakten knip- en plakgedichten, we leerden enkele grappige en interessante gedichten kennen, we lazen elkaar ons lievelingsgedicht voor en we gingen creatief aan de slag met een gedicht van Paul Van Ostaijen. Luister maar…