Home   Archive by category '– 2de kleuterklas'

Category Archives: – 2de kleuterklas

2KL Thema onderwaterwereld

Visje, visje, in het water… Door de zeeheks kon de kleine Zeemeermin niet meer praten. We knutselden zelf visjes en zeemeerminnen, en leerden over de vissen hun vinnen. We experimenteerden met duikbrillen en zwemvliezen, En zagen dat vissen ook bellen bliezen. We visten visjes uit de watertafel-plas, En waren niet bang voor de grote walvis en haai in de klas. Er zijn zoveel dieren
Meer lezen »


2KL Fietsen

De hele speelplaats voor ons alleen … en fietsen maar …


2KL Huisdieren

Tijdens het thema “huisdieren” hebben we samen het aquarium ingericht waarin onze nieuwe klasvisjes kunnen wonen. De parkiet van zuster Jacqueline kwam op bezoek, net zoals de poes van juf Karlijn. Met plasticine hebben we mooie dieren gemaakt.


2KL Thema verkeer

Tijdens het thema “verkeer” hebben de kinderen hun fiets gepoetst. Door nadien door het water te rijden/stappen hebben ze sporen gemaakt op de speelplaats. We hadden een fietswinkel in onze klas. Voor de strapdag hebben we onze eigen T-shirt ontworpen.


2KL Week van de sportclub

Springen tot aan het plafond, of tuimeling op de grond, Sporten is gezond! Tennis, voetbal, hockey of ballet, we knutselden allemaal een mooie raket. Je kon fitnessen of skiën in de klas, of was jij diegene die liever een sportboekje las? We verzamelden sportmateriaal en moesten tellen, en hadden (voet)ballen in vele modellen. We droegen verschillende sportkledij, en zo vloog de week van de
Meer lezen »


2KL Thema zomer/vakantie

Wij kijken al uit naar de zomervakantie !!


2KL China

Tijdens onze wereldreis hebben enkele kinderen de Chinese Muur gebouwd. In de poppenhoek konden ze rijst koken. De kinderen mochten hun handen zelf versieren met ‘henna’.


2KL Tenten bouwen

Met allerlei doeken en wasspelden hebben de kinderen tenten gebouwd in de klas. We maakten zelf cadeautjes. Met de grote schakels maakten de kinderen een lange ketting waarmee ze de klas konden meten.


2KL Thema boerderij

We brachten de boerderij naar onze klas. We leerden koeien melken, boerderijdieren en hun jongen verzorgen, reden op tractoren, zongen boerderij liedjes, hebben schapen geschoren, knutselden een pauw… kortom, het was een beestige week!


2KL Fietsen

Onze fietsvaardigheid oefenen op de achterste speelplaats …