Home   Archive by category '– 2de kleuterklas'

Category Archives: – 2de kleuterklas

2KL Thema zomer/vakantie

Wij kijken al uit naar de zomervakantie !!


2KL China

Tijdens onze wereldreis hebben enkele kinderen de Chinese Muur gebouwd. In de poppenhoek konden ze rijst koken. De kinderen mochten hun handen zelf versieren met ‘henna’.


2KL Tenten bouwen

Met allerlei doeken en wasspelden hebben de kinderen tenten gebouwd in de klas. We maakten zelf cadeautjes. Met de grote schakels maakten de kinderen een lange ketting waarmee ze de klas konden meten.


2KL Thema boerderij

We brachten de boerderij naar onze klas. We leerden koeien melken, boerderijdieren en hun jongen verzorgen, reden op tractoren, zongen boerderij liedjes, hebben schapen geschoren, knutselden een pauw… kortom, het was een beestige week!


2KL Fietsen

Onze fietsvaardigheid oefenen op de achterste speelplaats …


2KL Sportdag

Fietsen op de speelplaats, balspelen, een bewegingsparcours in de turnzaal, een reuze parachute, …


2KL Zaaien en planten

Het is de tijd van het jaar: zaaien en planten!


2KL Ridders en jonkvrouwen

We waanden ons deze week in de Middeleeuwen. Onze klas werd omgetoverd tot een groot kasteel en zelf werden we mooie jonkvrouwen en stoere ridders. Ons (stok)paard haalden we van stal, we leerden de middeleeuwse groet, een ridderversje, maakten ons eigen droomkasteel en creëerden de mooiste harnassen, prinsessenhoeden en schilden. Kortom, het was weer een week om nooit te vergeten.


2KL Pyjamadag

Duizenden leerlingen kunnen regelmatig of langdurig niet naar school omdat ze ziek zijn. Vaak blijven ze van thuis of in het ziekenhuis de les volgen, via Bednet, via een leerkracht of vrijwilliger aan huis of via lessen in de ziekenhuisschool.  Bednet, MNM en Ketnet vieren op vrijdag 12 maart de zesde editie van de Nationale Pyjamadag. Door mee te doen steek je zieke kinderen een hart onder
Meer lezen »


2KL Ziek zijn

Deze week hebben we gewerkt rond het thema “ziek zijn”.