Home   2017   april

Monthly Archives: april 2017

Naar de politie (4LJ)

Op donderdag 27 april brachten we een bezoek aan de Mechelse politie.

Lentewandeling 3LJ

Op 19 april trokken we naar het Vrijbroekpark om meer te leren over de vos.  Wist je al dat een vos ogen en klauwen heeft zoals een kat?   Wij nu wel hoor!  We leerden sporen en allerlei “lekkernijen” voor dieren zoeken in de natuur.  Tussendoor speelden we ook verschillende leuke spelletjes.  Gelukkig was ook het zonnetje van de partij!

Knuffeldag

Op 31 maart organiseerden de leerlingen van het leerlingenparlement een heuse knuffeldag op school.  Iedereen mocht zijn knuffel meebrengen naar school.  Er werden allerlei “workshops” georganiseerd voor al die knuffels.  Massage voor knuffels, een verzorgingssalon voor knuffels.  Zelfs een hospitaal voor zieke/gekwetste knuffels mocht niet ontbreken.  Het was een fijne dag!

Leeskwartiertje 3LJ

We lezen elke dag een kwartiertje in de klas, en dat vinden we super!  Als het mooi weer is, mogen we van onze juf zelfs buiten lezen.  Leuk hoor, lekker warm in het zonnetje met onze neus in onze boeken.  Lezen is top!

Pardoes 3LJ

Op 22 maart gingen we samen naar boekenwinkel Pardoes, naar aanleiding van de jeugdboekenmaand.  We kregen meer uitleg over de winkel zelf en nadien was er een leuk voorleesmoment op de zolder van de winkel.  Als leuk extraatje kregen we allemaal nog een mooie bladwijzer en een tof leesboek voor in onze klas.

Hoog bezoek 4LJ

Op vrijdag 21 april kwam er in het vierde leerjaar een echte brandweerman op bezoek. Hij vertelde over zijn beroep en beantwoordde al onze vragen. Op 11 mei neemt brandweerman Dimi ons mee naar de grote brandweerkazerne in Brussel. Spannend!

Thema brood (2KL)

Foto’s van thema brood van de tweede kleuterklas en het poppenspel voor heel de kleuterschool.