Home   5de leerjaar   Uitstap Brussel: Mini-Europa en Planetarium (5LJ)

Uitstap Brussel: Mini-Europa en Planetarium (5LJ)

Op maandag 24 oktober reisden we met de trein naar Brussel. Nu we België vanbinnen en vanbuiten kennen van in het vierde leerjaar, verruimen we onze horizon weer wat verder. In de voormiddag hielden we halt bij Mini-Europa. Via het Europoly-spel ontdekten we zowel de voordelen, de deelnemende landen,… van de Euro als de belangrijke punten van de Europese Unie.

Naar aanleiding van de wetenschapsweek en het volgende W.O.-thema brachten we een bezoek aan het Planetarium. Daar hebben we twee workshops gevolgd. In de eerste workshop ontdekten we hoe de ‘weerman’ of ‘weervrouw’ aan alle informatie komt en wat zij juist onderzoeken. We kregen de meetinstrumenten die meteorologen gebruiken te zien, we bestudeerden weerkaarten en leerden hoe je deze kan ‘lezen’.

In de andere workshop bekeken we de afstanden in het heelal. We vertrokken vanuit ons zonnestelsel en gingen via de planeten op zoek naar het Andromedastelsel, het eerste naburige sterrenstelsel.

Het was een leerrijke en leuke dag!

 

Comments are closed.