Home   Zeeklassen   Zeeklassen dag 2

Zeeklassen dag 2

Op avontuur in Oostende.

De vogeltjes in Bredene fluiten vroeg… De eerste vogels waren vanmorgen al wakker om half 7. 🙂

Na een stevig ontbijt trokken we onze stapschoenen aan om de tram te nemen richting Oostende. Eens in Oostende wandelden we naar de Amandine, de vissersboot die tot in Ijsland voer om de vis te vangen. We hadden onze persoonlijke gids mee, Erik. Met zijn boeiende verhalen over de scheepvaart hingen de 42 kinderen en 4 juffen aan zijn lippen.We waren allen onder de indruk van zo’n ‘boat’ 🙂 en vonden deze uitstap zeker de moeite waard.

Nadien op zoek naar een leuk picknick plekje om onze broodjes op te eten. Daar kregen we een verrassend bezoekje van juf Jade met man en dochtertje Ada. Wat fijn om ze even terug te zien.

In de namiddag een kort bezoek aan het Noordzee-aquarium. Klein maar gezellig en toch wel speciale vissen om naar te kijken. Vervolgens hebben we de veerboot genomen naar de overkant, de Oosteroever van Oostende. Wat een avontuur… met z’n allen op de boot. En zeker als er een grote vissersboot en een reddingsboot ons voorsteken. En dan ook nog eens ‘claxonneren’ naar 42 zwaaiende kindjes.

Moe maar voldaan keerden we met de kusttram terug naar Bredene. We dachten dat ze uitgeteld waren maar ze hadden nog voldoende energie om nog een uurtje te gaan spelen in de duinen. Alleen maar lachende gezichtjes en mooie foto’s. Eentje was helemaal uitgeteld en bleef op haar kamer om uit te rusten. Wie o wie? Wie zoekt die vindt. Kijk maar naar de foto’s.

Frietjes op het menu. En nog een lekker ijsje en een leuke traktatie voor de jarige Ayman. Nadien pyjama’s aan, tanden poetsen, en nog een halfuurtje reuze gezelschapsspelen spelen. De trein naar dromenland is vandaag snel vertrokken.

Ook wij kruipen onder de wol. Slaaplekker en tot morgen! Geniet van de vele, vele foto’s.