Home   Archive by category '– 3de kleuterklas'

Category Archives: – 3de kleuterklas

Kleuters: poppenspel

In de luchtballon gooien wij het afval waar het hoort. Struisje gooit al het afval op de grond. Jaap de Aap leert hem sorteren.


3KL Oktober

Het kleurenmonster voelt zich raar, want zijn kleuren zijn door elkaar.Hij zet ze allemaal op een rij en dan voelt hij zich weer blij…Samen met het kleurenmonster leerden we onze gevoelens (her)kennen. We speelden ook rollenspel en leefden ons uit op boze muziek.Krokki de krokodil speelde samen met ons met de klanken K en O. Op een grote paddenstoel… zat kabouter Pinnemuts…Samen met kabouter Pinnemuts
Meer lezen »


3KL Gevoelens

Samen met het kleurenmonster leerden we onze gevoelens (her)kennen en ordenen. 


3KL Thema herfst

Langzaam, langzaam slakje, pas op voor het takje… We leerden over de slak en andere dieren in de herfst. Heel wat kleine diertjes hadden zich verstopt in de klas, we konden ze allemaal terugvinden en bouwden huisjes van takken, houtblokken, dennenappels, … voor hen.Ook kabouter Pinnemuts kwam op bezoek, we speelden kabouterspelletjes, zongen liedjes, maakten een herfstkroon en gingen samen op herfstwandeling. 


Kleuters: poppenspel

Poppenspel: in de Luchtballon zijn we altijd beleefd tegen elkaar. Anneke, de juf en de andere poppen leren hoe we beleefd kunnen antwoorden en vragen stellen. Na het poppenspel deden we nog een stijgen en dalen zodat we alles goed begrepen hadden.


3KL Strappen

Met de fiets naar school, strappen en trappen.


3KL Joepie weer naar school!

Joepie, weer naar school! We verkennen onze nieuwe klas…  Op de speelplaats zwaaien we onze armen los met krijt en zingen: “We zwaaien met links, we zwaaien met rechts, we zwaaien heen en weer!”


Poppenspel: stappen in de gang

In de luchtballon stappen wij rustig door de gang. Nellie en Cesar  leren hoe ze moeten stappen in de gang van de school. Nellie heeft niet zo goed geluisterd en loopt en valt in de gang. De juf en Cesar leren hoe het wel moet.


3KL September

Kennen jullie Nellie en Cezar? Dat zijn 2 klaspoppen, ze wonen in de derde kleuterklas en zijn al beste vrienden geworden met al de nieuwe kinderen van de klas. Ook Krokkie de krokodil woont daar, die houdt erg veel van klanken en letters!We pompten onze fietsbanden op met Krokkie en hoorden “f, f, f, …“, zo leerden we de klank f. Daarna speelden we met de
Meer lezen »


3KL Steppen en fietsen

Een laatste keer genieten van fietsen en steppen op de speelplaats. Fietsparcours volgen, stop- en vertrekspelletjes spelen. De zon maakte het extra leuk!