Home   Archive by category '– 1ste kleuterklas A'

Category Archives: – 1ste kleuterklas A

Kleuters: poppenspel

Poppenspel: in de Luchtballon zijn we altijd beleefd tegen elkaar. Anneke, de juf en de andere poppen leren hoe we beleefd kunnen antwoorden en vragen stellen. Na het poppenspel deden we nog een stijgen en dalen zodat we alles goed begrepen hadden.


1KLA Op wandel …

Wat een plezier hadden onze kleuters tijdens het wandelen in de bladeren! De bladeren gingen de hoogte in door te schoppen en te gooien. Ook zijn we op zoek gegaan naar plassen zodat we toch eens met onze laarzen in de plassen konden stappen! Fijne zonnige groetjes van 1KLA.


1KLA/1KLB Voorstelling “VUIL”

Op vrijdag 14 oktober gingen 1KLB en 1KLA naar een voorstelling kijken in het CC te Mechelen.We gingen kijken naar een smerige en vieze voorstelling vol schoonheid en magie. De scène was letterlijk een vuilnisbelt. De actrice nam ons mee in een nieuwe wereld waar je de pracht en praal van vuil kan ontdekken.


1KLA Spelen

Spelen in de verschillende speelhoeken.


1KLA Schilderen

Werkjes maken aan de tafel!


Poppenspel: stappen in de gang

In de luchtballon stappen wij rustig door de gang. Nellie en Cesar  leren hoe ze moeten stappen in de gang van de school. Nellie heeft niet zo goed geluisterd en loopt en valt in de gang. De juf en Cesar leren hoe het wel moet.


1KLA Zoemen …

Jaja jullie lezen goed de peuters hebben gewerkt, gespeeld en zelfs geproefd van de honing  van de bijen! Ook een echte bijenkast was er in de klas. Het was een thema dat enorm aansloeg bij onze peuters! Zoemende groetjes van 1KLA 


1KLA Kip Kato

In de instapklas hadden we bezoek van kip Kato die aan de kleuters vroeg of ze in de klas rustig haar eitje mocht uitbroeden. En ja hoor vrijdag voor de paasvakantie was het zover… het kuikentje was uit het ei gekomen! Het was een hele belevenis voor ons allemaal.


1KLA Wat hoor ik daar …?

Jaja, in ons klasje was het orkest aan het oefenen! Onze winkel was omgetoverd tot een echte muziekwinkel. Wat een plezier hadden onze vriendjes!


1KLA Goudlokje

Geweldig hoe de kleuters het verhaal van Goudlokje en de drie beren naspelen!Klik hier: Goudlokje en de drie berenKlik hier: Goudlokje en de drie beren