Home   Archive by category '– 1ste kleuterklas B'

Category Archives: – 1ste kleuterklas B

1KLB Oktober

Wisten jullie dat je hondenpoep moet oprapen en netjes in de vuilbak moet doen. Wij een gelukssteen hebben gemaakt. Wij naar de voorstelling VUIL zijn geweest in het CC. Wij over Jonnie de spin leren en op herfstwandeling zijn geweest samen met 3KL. Wij nu elke maandag een nieuw pad-kind kiezen (kind van de week).


Kleuters: poppenspel

Poppenspel: in de Luchtballon zijn we altijd beleefd tegen elkaar. Anneke, de juf en de andere poppen leren hoe we beleefd kunnen antwoorden en vragen stellen. Na het poppenspel deden we nog een stijgen en dalen zodat we alles goed begrepen hadden.


1KLA/1KLB Voorstelling “VUIL”

Op vrijdag 14 oktober gingen 1KLB en 1KLA naar een voorstelling kijken in het CC te Mechelen.We gingen kijken naar een smerige en vieze voorstelling vol schoonheid en magie. De scène was letterlijk een vuilnisbelt. De actrice nam ons mee in een nieuwe wereld waar je de pracht en praal van vuil kan ontdekken.


1KLB september

Wisten jullie dat Roza onze nieuwe klaspop is. Wij onze aanwezigheidsboom zelf gemaakt hebben. Wij goed hebben gefietst tijdens de Strapdag. Wij met auto’s door de verf mochten rijden en een klein autootje knutselden. Wij rupsje Nooitgenoeg knutselden en heel veel spelletjes speelden rond fruit.


Poppenspel: stappen in de gang

In de luchtballon stappen wij rustig door de gang. Nellie en Cesar  leren hoe ze moeten stappen in de gang van de school. Nellie heeft niet zo goed geluisterd en loopt en valt in de gang. De juf en Cesar leren hoe het wel moet.


1KLB De maand mei

Wisten jullie dat wij lieveheersbeestjes larven in de klas hadden en dat er 10 kleine lieveheersbeestjes zijn geboren. Dat wij nu heel veel weten over al die beestjes en dat er heel wat diertjes in onze klas zaten: vliegen, bijen, spinnen, wormen, vlinders, lieveheersbeestjes, slakken, Dat wij zelf onze medailles knutselden voor de sportdag. En dat er grote springkastelen waren op het schoolfeest en
Meer lezen »


1KLB Ziek zijn, voorlezen, …

Wisten jullie dat klaspoppen ook ziek kunnen worden. Rozemieke onze klaspop stond vol rode vlekken. Gelukkig waren er veel dokters in onze klas om haar te verzorgen. Maart was ook onze voorleesmaand. Veel mama’s, papa’s en oma’s kwamen  leuke verhalen vertellen over helden en  schurken. Rode stippen op een ei en een mooie strik erbij. Ik heb een ei voor jou en een ei
Meer lezen »


1KLB Rozemieke was jarig

Rozemieke, de liefste pop van de klas was jarig. Een hele week werkten we rond het thema jarig zijn. We maakten taarten, cupcakes en kronen. We versierden een heel groot tafellaken voor het verjaardagsfeestje. We kregen een echte uitnodiging voor het feest. We brachten zelfgemaakte cadeautjes mee. En zongen vele verjaardagsliedjes. Hieperdepiep,hoera voor Rozemieke!


1KLB Op berenjacht …

We werkten rond LICHT EN DONKER. Het boek, ik wil de maan was de rode draad doorheen ons thema. We weten nu dat we de maan niet kunnen pakken omdat ze te ver weg is. Dat mollen onder de grond wonen en houden van het donker. We maakten ook een tocht door het donker met onze zaklampen. We maakten een eigen projector. Er stond
Meer lezen »


1KLB De maand december

Sinterklaas kapoentje leg wat in mijn schoentje, leg wat in mijn laarsje dank u Sinterklaasje!  Wat zijn wij flink geweest dit jaar! Zoveel leuks voor in ons klasje en de Sint die kwam ons persoonlijk verassen in de klas. We waren allemaal onder de indruk. Zo stil was het nog nooit in ons klasje.  Hierna stond Kerst al bijna voor de deur. Samen telden
Meer lezen »