Home   Archive by category '– 1ste kleuterklas B'

Category Archives: – 1ste kleuterklas B

1KLB Berenjacht

We werkten rond het boek: Wij gaan op berenjacht. We maakten een berenhol, een grote beer… Elke dag gingen we op avontuur. Door het gras, de modder, het water, het woud, de sneeuwstorm, de grot,…We speelden het verhaal na met kleine figuren . We hadden ook nog heel veel spelletjes, puzzels rond beren.Er werd ook nog veel geknutseld.


1KLB Thema dokter

Roza onze klaspop was ziek. Ze had de windpokken. Gelukkig zijn er in onze klas veel dokters en verpleegsters. 


Kleuters: poppenspel

In de luchtballon gooien wij het afval waar het hoort. Struisje gooit al het afval op de grond. Jaap de Aap leert hem sorteren.


1KLA/1KLB Voorstelling “dierenlied”

Prachtige voorstelling. Allerlei liedjes over dieren werden gezongen in verschillende talen. Mooi begeleid door zeer veel verschillende instrumenten.


1KLB Oktober

Wisten jullie dat je hondenpoep moet oprapen en netjes in de vuilbak moet doen. Wij een gelukssteen hebben gemaakt. Wij naar de voorstelling VUIL zijn geweest in het CC. Wij over Jonnie de spin leren en op herfstwandeling zijn geweest samen met 3KL. Wij nu elke maandag een nieuw pad-kind kiezen (kind van de week).


Kleuters: poppenspel

Poppenspel: in de Luchtballon zijn we altijd beleefd tegen elkaar. Anneke, de juf en de andere poppen leren hoe we beleefd kunnen antwoorden en vragen stellen. Na het poppenspel deden we nog een stijgen en dalen zodat we alles goed begrepen hadden.


1KLA/1KLB Voorstelling “VUIL”

Op vrijdag 14 oktober gingen 1KLB en 1KLA naar een voorstelling kijken in het CC te Mechelen.We gingen kijken naar een smerige en vieze voorstelling vol schoonheid en magie. De scène was letterlijk een vuilnisbelt. De actrice nam ons mee in een nieuwe wereld waar je de pracht en praal van vuil kan ontdekken.


1KLB september

Wisten jullie dat Roza onze nieuwe klaspop is. Wij onze aanwezigheidsboom zelf gemaakt hebben. Wij goed hebben gefietst tijdens de Strapdag. Wij met auto’s door de verf mochten rijden en een klein autootje knutselden. Wij rupsje Nooitgenoeg knutselden en heel veel spelletjes speelden rond fruit.


Poppenspel: stappen in de gang

In de luchtballon stappen wij rustig door de gang. Nellie en Cesar  leren hoe ze moeten stappen in de gang van de school. Nellie heeft niet zo goed geluisterd en loopt en valt in de gang. De juf en Cesar leren hoe het wel moet.


1KLB De maand mei

Wisten jullie dat wij lieveheersbeestjes larven in de klas hadden en dat er 10 kleine lieveheersbeestjes zijn geboren. Dat wij nu heel veel weten over al die beestjes en dat er heel wat diertjes in onze klas zaten: vliegen, bijen, spinnen, wormen, vlinders, lieveheersbeestjes, slakken, Dat wij zelf onze medailles knutselden voor de sportdag. En dat er grote springkastelen waren op het schoolfeest en
Meer lezen »