Home   2de leerjaar   2LJ Werken rond afval

2LJ Werken rond afval

Wij hebben geleerd over afval. Je moet sorteren of hergebruiken, dat betekent opnieuw gebruiken. Hannah
Er bestaat heel veel restafval. Ze kunnen dat niet goed recycleren. Dat is niet goed voor het milieu.Maar PMD, GFT, glas en papier en karton kunnen ze wel recycleren. Dat is beter voor het milieu. Het is beter om zo weinig mogelijk restafval te maken. Leila
Sorteren is alles in een andere zak steken. Dat is makkelijk voor de ophalers om te recycleren. GFT staat voor groenten, fruit en tuinafval. Papier en karton is er ook. PMD staat voor plastiek, metaal en drankkarton. Er is ook glas. En restafval is afval dat niet meer gerecycleerd kan worden. Ayco
Zwerfafval is gevaarlijk voor dieren. Ik begrijp niet waarom mensen afval op de grond gooien terwijl het in een vuilbak of container kan.
Dhamin
Afval is slecht voor het milieu, zoals restafval. Dat is heel slecht voor de natuur. Dus ruim je afval op! Ines
We zijn naar de buurtcompost van de papa van Nelle geweest, want we hadden het over afval in de klas. We hebben er gewerkt! We zijn ook naar de glasbol geweest en we hebben glas in de glasbol gedaan. En al het afval dat we onderweg tegenkwamen, ruimden we op! Vince

 

Comments are closed.