Home   4de leerjaar   4LJ Suske en Wiske museum

4LJ Suske en Wiske museum

Tijdens de jeugdboekenmaand gingen we naar het Suske en Wiske kindermuseum in Kalmthout. Na een lange treinreis en een stevige wandeling, kwamen we eindelijk aan in het museum. Eerst gingen we op zoek naar titels van Suske en Wiske strips in de tuin. Bij elke titel die we vonden moesten we een opdracht uitvoeren. Na de picknick startte de striptoer door de verschillende kamers van het museum. In elke kamer was er iets nieuws te ontdekken. Wanneer de telefoon rinkelde, wisten we dat we moesten doorschuiven. Met de hoorn in de hand vonden we de weg naar de volgende kamer.  We gingen telkens actief aan de slag. We stapten in de teletijdmachine van professor Barabas, lazen het nieuws voor, spraken stemmetjes in en nog zo veel meer! We zijn er nog steeds niet uit welke kamer nu de leukste is. 
Daarna deden we een workshop stripfiguren tekenen. We kregen tips om zelf coole, grappige, stoere, … stripfiguren te ontwerpen. 
Wat een ongelooflijk toffe dag!!

 

Comments are closed.