Home   Werkgroepen   Inrichting/Loose parts

Inrichting/Loose parts

Wij zijn juf Sara van 3KL en juf Karen van 1KLB. Wij staan in voor het versieren en inrichten van de school. Dat doen we niet alleen . We krijgen hulp van de kleuters en de leerlingen van de lagere school om kunstwerken te maken, waarmee we de school dan aankleden. Telkens komen er andere klassen aan bod om ons te helpen. De thema’s: herfst, Sint, Kerstmis, carnaval , Pasen, vakantie komen zeker aan bod. Bij het thema herfst werkten we klasoverschrijdend met 3KL en 1KLB. We maakten herfstkransen en posters waarop de kinderen herfstbladeren mochten kleven.  

Ook staan we in voor het verzamelen van LOOSE PARTS 
Wat zijn Loose parts? 
Loose Parts zijn veelzijdige, onbestemde en makkelijk verplaatsbare materialen die kinderen uitnodigen om er op oneindig veel manieren mee aan de slag te gaan.  

Het spontaan spel met loose parts laat toe dat kinderen helemaal zelf bepalen wat de verschillende materialen en voorwerpen voorstellen en waar ze toe dienen. En het is precies die grote verscheidenheid in mogelijke spelhandelingen die ons toelaat om in te schatten wat zich afspeelt in het hoofd van het kind. 

Wij zullen een kast inrichten op school met allerlei materialen die we dan kunnen uitlenen aan de verschillende klassen. Daarvoor zullen we binnenkort de hulp inroepen van ouders om mee materialen te verzamelen en  te maken. Verdere info volgt later.  

Alvast bedankt, 
Juf Sara en juf Karen